Визначення фази і фідера низьковольтної мережі

Опубліковано в: Статті , Info Centr

Визначення фази та фідера

Пристрій ILF G2 Pro призначений для отримання інформації про те, до якої фази і до якого фідера низьковольтної мережі під'єднані споживачі. Завдяки ILF G2 Pro користувачі можуть отримати детальну інформацію про підключення споживача до низьковольтної мережі. Цей прилад складається з двох пристроїв: центрального і лінійного. При ідентифікації мережі пристрої обмінюються інформацією для визначення фази і фідера.

Можливість роботи під напругою

ILF G2 Pro - це індикатор фази і фідера нового покоління, який дає змогу працювати в низьковольтній мережі, що перебуває під напругою. Під час роботи з цим пристроєм немає необхідності відключати мережу, ця система дає змогу швидко, зручно та безпечно для користувача проводити аналіз розподільчої мережі та отримувати необхідну інформацію про неї без порушення виробничого процесу.

Проведення робіт на великій кількості трансформаторних підстанцій одночасно

У разі розгалуженої розподільчої мережі є можливість під'єднатися до великої кількості підстанцій, використовуючи режим "Розподільна мережа". Цей режим дає змогу під'єднати до 99 центральних пристроїв ILF G2 Pro, відстежити весь шлях від першого центрального пристрою до останнього і скласти карту розподільчої мережі. Використання декількох Центральних пристроїв під час ідентифікації значно скорочує час, необхідний для проведення цієї процедури. При використанні декількох центральних пристроїв користувач може продіагностувати кілька рівнів мережі: від підстанції до кінцевого користувача з урахуванням усіх розподільчих пунктів.

Мінімальна кількість налаштувань

Для роботи з пристроєм ILF G2 Pro існує два спеціальних режими роботи: автоматичний і ручний. Від самого початку центральний і лінійний пристрої працюють в автоматичному режимі, який не потребує внесення додаткових налаштувань. У деяких випадках, наприклад, через особливості розподільчої мережі, сигнали центрального пристрою можуть не дійти до тієї точки мережі, де під'єднано лінійний пристрій. У такому разі неможливо буде ідентифікувати цю мережеву точку в автоматичному режимі, і необхідне використання ручного режиму для повного контролю процесу ідентифікації користувачем.

Технології Bluetooth і спеціальний застосунок GridGIS

Для полегшення збору даних під час ідентифікації мережі лінійний пристрій приладу ILF G2 Pro оснащений Bluetooth, а також спеціальним додатком. Завдяки GridGIS Connect прискорюється збір, зберігання і передача даних в додаток. Використання програми скорочує тимчасові витрати, і під час передавання даних немає необхідності переписувати отриману інформацію вручну.

Додаток GridGIS Connect:

  • Знижує тимчасові витрати і оптимізує робочий процес;
  • Спрощує процес збору і зберігання даних;
  • Робить передачу даних більш простою і допомагає уникнути помилок при введенні інформації;
  • Дає можливість додавати фото і додаткову інформацію до кожного об'єкта (номер лічильника, неправильно встановлені об'єкти, інформація про зношування деталей);
  • Вся інформація зберігається в єдиному файлі, що дозволяє не втрачати важливі дані, передавати і доповнювати інформацію в один клік.

Відстань понад 1 км

Цей прилад дає змогу визначати фазу і фідер у споживача на досить великій відстані. Залежно від конфігурації мережі відстань до кінцевого користувача може бути більше 1 км.

Легкість у роботі та малі габарити

Центральний пристрій важить 4 кг, а кожен лінійний пристрій - лише 0,75 кг, що робить прилад ще зручнішим у використанні та легшим під час транспортування. Відмінними рисами пристрою є мінімальна кількість налаштувань, швидке підключення до мережі, автоматична оцінка стану підключення.

Високий ступінь захищеності та відповідність вимогам безпеки

Мережеві ідентифікатори Merytronic відповідають директиві ЄС щодо радіообладнання 2014/53/EU, директиві ЄС щодо низьковольтного електрообладнання 2014/35/UE та директиві ЄС щодо обмеження використання небезпечних речовин 2011/65/UE.

Обладнання розроблено для використання як усередині, так і зовні приміщень, включно з вологими приміщеннями, оскільки центральний пристрій має ступінь захисту IP 65, а лінійний пристрій має ступінь захисту IP 54 відповідно до стандарту IEC 60529.

ІДЕНТИФІКАЦІЯ ТОПОЛОГІЇ НИЗЬКОВОЛЬТНОЇ МЕРЕЖІ

YOUTUBE ВІДЕО

ВІД MERYTRONIC 2012 S.L.